Ontwikkel / Ontwerpteam

23 september 2013 | ontwikkel/ontwerpteam

Daar waar het Voorbeeldenteam van Atelier ZZ terugkeek op de recente praktijk, heeft het Ontwikkel/Ontwerpteam de opdracht op een methodiek te ontwikkelen om …………

Wouter Vanstiphout (Heist-op-den-Berg, België, 1967) is architectuurhistoricus, gespecialiseerd in twintigste-eeuwse stedenbouw en architectuur. Hij is medeoprichter van Crimson Architectural Historians en hoogleraar Ontwerp en Politiek, een door het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu ingestelde leerstoel aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hiernaast is hij lid van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur, de adviesraad van het Rijk op het gebied van de fysieke leefomgeving. Wouter Vanstiphout is voorzitter van het Ontwikkel/Ontwerpteam.

Paula Kemp is werkzaam bij het advocatenkantoor Banning NV. Het accent van haar werkzaamheden ligt op het terrein van gebiedsontwikkeling, eigendomsverhoudingen en bouwrecht. Verder is zij docent bij de VNG Academie en vaste auteur bij Jurisprudentie in Nederland (JIN) en Rechtspraak Vastgoedrecht (RVR).

Leonie Janssen-Jansen werkt als universitair hoofddocent Planologie bij de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies. Ze is ook visiting professor van de Faculty of Art Design and the Built Environment, School of the Built Environment, University of Ulster, Northern Ireland, UK. Haar onderwijs, onderzoek en publicaties zijn gericht op de relatie tussen planologie, vastgoedontwikkeling, stedelijke transformatie en herstructurering, regionale governance en institutionele veranderingen.

Nanne de Ru (Wageningen, 1976) is medeoprichter van Powerhouse Company. Hij was als senior onderzoeker en ontwerper verbonden aan het bureau AMO/OMA in Rotterdam. Met Charles Bessard richtte hij Powerhouse Company op, met kantoren in Rotterdam en Kopenhagen (Denemarken). In 2011 ontving hij de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Vanaf 2013 is hij directeur van The Berlage Center of Advanced Studies and Urban Design. Hij is als gastdocent doorlopend verbonden aan verschillende internationale opleidingsinstituten. Nanne de Ru is lid van het Ontwikkel/Ontwerpteam.